Traumatisme abdominal extrahospitalari: què cal saber i fer?

Pràctiques del curs PPT

Pràctiques del curs PPT

Les lesions intraabdominals en el context d’un politraumatisme són una font important de morbiditat i mortalitat en el nostre àmbit, i no sempre el professional sanitari té clar què és realment beneficiós i què es nociu.

El passat mes de març es va organitzar a l’Hospital de Figueres un curs d’atenció prehospitalària al pacient politraumatitzat, dirigit als metges, infermeria i els TES que treballem en l’àmbit de les urgències hospitalàries i extrahospitalàries. Una de les jornades del curs es va dedicar a aquest tema del traumatisme abdominal; l’objectiu era aprendre a organitzar el transport sanitari avançat fins al centre útil, amb seguretat i en el menor temps possible.

Al projecte urgem ens agrada compartir i difondre tot el material i coneixement que creem o que arriba a les nostres mans, i que pensem pot ser d’utilitat per al professional sanitari que treballa a les urgències, dins i fora de l’hospital.

A continuació podeu llegir o descarregar el pdf corresponent al material didàctic que vam elaborar sobre el tema del traumatisme abdominal. Podeu llegir-lo, comentar-lo i compartir-lo ad libitum.

Download (PDF, Unknown)

Laura Robles Perea     urgem@urgem.cat

Si vols rebre notificacions sobre els nous apunts que publiquem al blog, subscriu-te al butlletí electrònic Urgem

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Pràctica clínica i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *